De fleste barn er fascinert av Youtube, og elsker å søke etter filmer om saker og ting de interesserer seg for, enten det er barnefilmer, dyrefilmer, skateboard-triks, legobygging, trampolinehopp, eller noe helt annet. Youtube gjør sitt beste for å anbefale lignende filmer, men det resulterer av og til med filmsnutter som er helt upassende for barn. Zombier, skyting, påkjørsler og en rekke andre ting som barn ikke bør se.

Heldigvis tilbyr Youtbe en Sikkerhetsmodus, og selv om de sier at man ikke kan stole 100% på den, så er vår erfaring at den filtrerer den bort nærmest all grums.

Det er veldig lett å slå på Sikkerhetsmodus også. Gå til forsiden på Youtube.com, og rull helt ned til du kommer til bunnen av siden. Der vil du se teksten Sikkerhet: Av. Dersom du klikker på Av, så åpner det seg et lite vindu med tittelen «Velg Sikker modus». Der må du velge På. Hvis du er innlogget på Youtube med en brukerkonto får du også mulighet til å sette kryss i ruten for «Lås sikkerhetsmodus på denne nettleseren.», så gjør det også om du har mulighet til det. Deretter klikker du på Lagre-knappen, så blir instillingene lagret, og fremtidige søk på Youtube vil være filtrert slik at søkeresultatene er egnet for barn.

Slik velger du Sikker Modus for Youtube

Slik velger du Sikker Modus for Youtube