Årsaken til at dette nettstedet eksisterer er enkelt og greit at jeg som småbarnsfar har vært litt bekymret for å slippe til barna mine på Internett. Internett er helt supert, men samtidig er det også mye negativt Internett har å by på som jeg ikke ønsker at barna mine skal bli eksponert for.

Jeg har jobbet i IT-bransjen siden 2000, og jeg antok at mine kollegaer med eldre barn allerede hadde tråkket opp denne løypa, Det var ikke tilfelle. Det var kun et fåtall som hadde gjort noen tiltak, og blant disse var det meste for dårlig. Årsaken virker ganske enkel; det er et vanskelig tema. Truslene mot barna våre er mange, og det er ikke lett å finne gode løsninger som dekker behovene vi har. Dermed bestemte jeg meg for å gjøre en del research på dette området.

Det finnes mange forskjellige alternativer der ute, både ferdige kommersielle produkter, samt tiltak du kan gjøre selv helt gratis.  I skrivende stund (februar 2013) har jeg ikke tenkt å skrive noe om de mange kommersielle produktene på markedet. Kanskje vil jeg gjøre en evaluering av dem på sikt, men akkurat nå er målsetningen å samle sammen erfaringene mine og skrive ned hvilke tiltak man kan, og definitivt bør, gjøre med en eneste gang. Dette er endringer/tiltak man enten gjør i operativsystemet (Windows), på websider eller i programmer. Felles for alle er at de er helt gratis å ta i bruk. Det eneste du investerer er tiden du bruker.

Siden det er stor variasjon i data-kunnskapene rundt omkring, har jeg valgt å legge lista lavt. Jeg prøver å gi detaljerte forklaringer, på et språk som er forståelig for de fleste. Jeg har også begynt med å lage instruksjonsvideoer som et supplement til teksten, som viser hvordan man gjør de ulike tiltakene. Så langt er bare en ferdig, men jeg håper å få på plass flere etter hvert.